Στις 3 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας, στον οποίο έλαβαν μέρος χιλιάδες δρομείς τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό! Πολλοί επισκέπτες καθώς και τουρίστες, έδωσαν το «παρών», τόσο για να απολαύσουν το μοναδικό αυτό θέαμα στο κέντρο της πόλης, όσο και για να εμψυχώσουν τους δρομείς στην προσπάθειά τους να τρέξουν και να δοκιμάσουν τα όριά τους!

Ο θεσμός του Ημιμαραθωνίου διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του σύνδεσμου Ελληνικών γυμναστικών σωματείων (ΣΕΓΑΣ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean. Δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν στο φετινό Ημιμαραθώνιο Αθήνας και συνολικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 18.000. Ουσιαστικά, ο Ημιμαραθώνιος περιελάμβανε 3 βασικές κατηγορίες: τον αγώνα δρόμου των 21 χλμ (Ημιμαραθώνιος), τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ και τον αγώνα δρόμου των 3 χλμ.

Πιο συγκεκριμένα, στα 21 χλμ συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 δρομείς, στο αγώνισμα των 5 χλμ έλαβαν μέρος 7.000 περίπου και τέλος, στα 3 χλμ αγωνίστηκαν 3.000 δρομείς.
Η oμάδα της Μ-STAT, μεταξύ άλλων εταιρείων, έδωσε επίσης το «παρών» συμμετέχοντας στα 21 χλμ και στα 5 χλμ αντίστοιχα! Πιο συγκεκριμένα, συνολικά έλαβαν μέρος 9 μέλη από την ομάδα της εταιρείας, εκ των οποίων τρείς δοκίμασαν τις αντοχές τους στα 21 χλμ, ενώ οι υπόλοιποι έξι έτρεξαν στα 5 χλμ. Όσον αφορά τις επιδόσεις της ομάδας, ο καλύτερος χρόνος που σημειώθηκε στα 21 χλμ ήταν 02:02:36, ενώ αντίστοιχα στα 5 χλμ το ρεκόρ που κατέγραψε η ομάδα ήταν 00:29:52.

Ο Ημιμαραθώνιος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά γεγονότα της Αθήνας και κάθε χρόνο προσφέρει την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, περιοχής και δυνατοτήτων, να προετοιμαστούν, να τρέξουν, να εκτονωθούν και ουσιαστικά, να βάλουν ένα προσωπικό στοίχημα με τον ίδιο τους τον εαυτό, καταγράφοντας νέο ρεκόρ κάθε φορά! Τέλος, αποτελεί μια μοναδική αφορμή για να απολαύσουμε το κέντρο της πόλης μας καθαρό, χωρίς κίνηση και ταυτόχρονα γεμάτο από τη ζωντάνια και τη χαρά όλων αυτών των ανθρώπων που θέλουν να τρέξουν στην πόλη τους και παράλληλα εμπνέουν και εμάς!

Το 2014 οι συμμετοχές ξεπάρασαν τις 10.000, φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 18.000 και ευελπιστούμε και του χρόνου αντίστοιχα οι συμμετοχές να σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκορ!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για το φετινό Ημιμαραθώνιο μέσα από επίσημο site του Ημιμαραθωνίου Αθήνας.